Uit hoeveel worden moet een goede landingspagina bestaan?

Er is geen strikte regel voor het exacte aantal woorden dat een goede landingspagina moet bevatten, omdat dit afhangt van verschillende factoren, waaronder het doel van de pagina, de complexiteit van het product of de dienst, en de voorkeuren van de doelgroep. Hier zijn echter enkele algemene richtlijnen die je kunt overwegen:

  1. Beknopt en Relevant: Probeer de inhoud van je landingspagina beknopt en relevant te houden. Vermijd onnodige details die de aandacht van de bezoeker kunnen afleiden. Focus op de kernboodschap en de waardepropositie.
  2. Krachtige Koppen en Subkoppen: Gebruik krachtige koppen en subkoppen om de aandacht van de lezer te trekken en de inhoud gemakkelijk scanbaar te maken. Dit helpt de bezoeker snel te begrijpen waar de pagina over gaat.
  3. SEO-Optimalisatie: Zorg voor voldoende inhoud om belangrijke zoekwoorden op te nemen die relevant zijn voor je doelgroep. Dit kan helpen bij de zoekmachine-optimalisatie (SEO) van de pagina.
  4. Call-to-Action (CTA): Sluit de pagina af met een duidelijke call-to-action. Dit kan variëren van het invullen van een formulier, het maken van een aankoop, tot het aanvragen van meer informatie. Zorg ervoor dat deze CTA opvalt en gemakkelijk te vinden is.
  5. Responsive Design: Overweeg het gebruik van visuals zoals afbeeldingen of video’s om de boodschap te ondersteunen, maar zorg ervoor dat de pagina nog steeds snel laadt en goed presteert, vooral op verschillende apparaten.

In de praktijk variëren landingspagina’s doorgaans tussen de 200 en 1000 woorden, maar dit kan sterk verschillen. Het is belangrijker om de aandacht van de bezoeker vast te houden en hen te leiden naar de gewenste actie, dan om strikt vast te houden aan een bepaald woordaantal. Testen en analyseren van de prestaties van de landingspagina kunnen helpen om te bepalen wat het beste werkt voor jouw specifieke situatie en doelgroep.

Wil je meer hierover weten? Neem gerust contact met mij op.
Bel, mail, app of vul onderstaand formulier in.